FAQ's

Duurzamedata ontwikkelt en verbetert iedere dag. 

De meest actuele  vragen en antwoorden binnen Duurzamedata.nl vindt u hieronder.

Deze FAQ's worden continu geupdate. Hiermee blijft u altijd up to date en beschikt u vrijwel altijd over het antwoord op uw vraag over Duurzamedata.nl 

Grote-M.png

Hoeveel woningdata zit er nu al in Duurzame data ? Voor wie binnen de corporatie is duurzame data bedoeld? 

Op dit moment zit er data van meer dan 40.000 woningen in het platform.

 • Welke data bevat duurzame data en wat kan ik ermee? 

Duurzame data bevat alle en meest actuele woninginformatie. 

Duurzame data maakt het makkelijk om eenvoudig goede verduurzamingskeuzes te maken en daarnaast relevante gegevens met belanghebbenden uit te wisselen.

 • Moet ik data uploaden naar het systeem wat altijd lang duurt?  

Duurzame data heeft een unieke functie ontwikkelt waarbij het mogelijk is om mbv., "DRAG en DROP" alle gegevens aan een woning en/of complex te koppelen.

 • Welke internetbrowser ondersteunt Duurzame data het beste?  

Duurzame data is een webapplicatie die alle door alle internetbrowser goed ondersteunt wordt. 

 • Kan Duurzame data gekoppeld worden aan andere software?

Duurzame data kan met alle software gekoppeld worden. Voor meer info of vragen hierover stuur dan een mail naar info@duurzamedata.nl 

 • Voor wie binnen de corporatie is duurzame data bedoeld? 

Duurzame data is ontstaan voor de afdeling bedrijfsbureau, maar bedient op dit moment alle medewerkers van de corporatie. Een frontoffice medewerker, die eenvoudig kan zien waar de klant woont (heeft daar direct beeld bij) , maar ook de manager die op hoofdlijn wil weten wat de status van het complete bezit is op CO2 uitstoot, labelling of NEN2580.

 • Wat is de investering in duurzamedata.nl?

Afhankelijk van de omvang van uw woningvoorraad maken wij voor u een passende offerte.

 • Kan Duurzame data.nl gebruikt worden om de waardevermeerdering in te schatten na renovatie?

JA, binnen Duurzamedata wordt in het verduurzamingsrapport de waardevermeerdering weergegeven als woningen gerenoveerd worden naar Label B en Label A. 

 • Is het mogelijk om verduurzamingsrapporten uit duurzame data te verkrijgen?

JA, op dit moment worden voor makelaars al direct eenvoudige verduurzamingsrapporten met globale investeringskosten gegenereerd. Hiermee wordt het eenvoudig om de begroting op te maken.

 • Is het mogelijk de stand m.b.t.. NEN2580 plattegronden direct in te zien?

JA, binnen duurzamedata.nl is een dashboard ontwikkelt waarop direct te zien is welk percentage van de woningen (binnen duurzame data) beschikken over een NEN2580 (juiste) plattegrond.

 • Is Duurzamedata.nl van Toevast? 

NEE, Alle Duurzamedata is en blijft altijd van de eigenaar en beheren daarmee volledig de vastgoedportefeuille. De corporatie betaalt eenmalig de invoer kosten en dan maandelijks een klein bedrag voor het gebruik van het platform, inclusief service, maatwerk en innovaties.

 • Kun je binnen Duurzamedata.nl makkelijk woningen met elkaar vergelijken? 

Ja,  binnen Duurzamedata is het mogelijk, om op meer dan 160 woningkenmerken, woningen met elkaar te vergelijken. Super makkelijk als er al eerder een verduurzamingsrapport is opgesteld, bij een vergelijkbare woningen ergens in Nederland.

 • Hoezo geen data verlies meer? 

Met Duurzamedata start je vanaf dag 1 op een gezamenlijk, eenvoudig te beheren platform. Dit is niet meer persoonsgebonden, waardoor er bij wisselingen of vertrek van personeel geen enkele data meer verloren gaat. 

 • Kunnen onderaannemers ook gebruik maken van deze data?

JA, binnen Duurzamedata is het eenvoudig mogelijk om op complexniveau OA toegang te verstrekken tot bepaalde gegevens. Hierdoor hoeft er niets meer gemaild te worden en ontstaan er dus geen dubbellingen en vervuilingen.

 • Ik krijg de melding "u heeft onvoldoende rechten in duurzame data"

Als u onvoldoende rechten heeft, kunt u uw administrator / ICT beheerder vragen om dit aan te passen. Mocht u zelf de administrator zijn, kunt u hiervoor een mail met uw verzoek mailen aan info@duurzamedata.nl